Titan Jelsum
Titan JelsumPremium Hapert Dealer

Hydro Reduxa

VERLEGGEN VAN GRENZEN NAAR ALUMINIUM MET EEN LAGE CO2 UITSTOOT

Website - Hydro Waterkrachtcentrale

Een innovatieve aanpak met onze blik op de toekomst én onze eindgebruikers. 

Met een uitgebreid assortiment duurzame aanhangwagens, bieden wij dé transportoplossing voor zakelijk en particulier gebruik.

Bij HAPERT Aanhangwagens gebruiken we het aluminium van Hydro in onze producten. Voor ons is het belangrijk waar en hoe onze producten worden geproduceerd. Meer dan tweederde van Hydro's wereldwijde aluminiumproductie is gebaseerd op waterkracht, dat betekend dat Hydro behoort tot de aluminiumindustrie met de laagste CO2 uitstoot.

HAPERT Aanhangwagens kent zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil haar producten steeds duurzamer maken. Dat kan alleen door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de complete keten van producten waar de HAPERT Aanhangwagen deel van uitmaakt: van gebruikte grondstoffen tot en met het moment dat de aanhangwagen uit het straatbeeld verdwijnt.

"In een koolstofarme wereld hebben we nog steeds materialen nodig. Materialen die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met lage emissies, die kunnen worden gerecycled en langer meegaan"

Energieverbruik bij de productie van aluminium

Aluminium produceren kost veel energie. Daarom vinden wij het erg belangrijk om samen te werken met leveranciers die energiebronnen gebruiken die een kleine ecologische voetafdruk achterlaten. Traditioneel wekt een aluminiumfabriek zijn elektriciteit op door gebruik te maken van kolen. Omdat Hydro gebruik maakt van hernieuwbare water-, wind- en zonne-energie wordt er zeer milieuvriendelijke aluminium geproduceerd.

De primaire aluminiumproductiecapaciteit van Hydro in Noorwegen wordt voor 100 procent geleverd met hernieuwbare energie. Wereldwijd ligt het overeenkomstige aandeel hernieuwbare stroom van Hydro boven de 70 procent. Eind 2018 was Hydro de op drie na grootste afnemer van hernieuwbare stroom in de wereld en de grootste in Europa.

Met aluminium van Hydro kiezen we voor een materiaal met een lagere koolstofvoetafdruk en materiaaleigenschappen die geschikt zijn voor een meer duurzame productie en consumptie. Aluminium is licht, wat vermindert het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen bij productgebruik. Aluminium is 100 procent hernieuwbaar en voor het recycleren ervan is slechts 5 procent van de energie nodig om het metaal de eerste keer te produceren.

Hydro Aluminium

ONS ALUMINIUM IS ASI GECERTIFICEERD

Het aluminium van Hydro is ASI gecertificeerd. ASI Gecertificeerd aluminium betekent dat het is gemaakt volgens een uitgebreide standaard voor bestuur, milieu en sociale prestaties. Hydro aluminium gecertificeerd met de ASI Performance Standard en de ASI Chain of Custody Standard helpen ons te documenteren dat onze aluminium producten op verantwoorde wijze worden ingekocht en geproduceerd in de gehele waardeketen.